Με τα δύο πόδια στους 4 η Ρεάλ!

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

   
 Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την Γαλατά στον πρώτο γύρο των προημιτελικών με 3-0 με σκόρερ τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους  ημιτελικούς της διοργάνωσης, για να διεκδικήσει το δέκατο κύπελλο στην ιστορία της.



    CHAMPIONS LEAGUE - ΠΡΟΗΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: 3-0

     Καταιγιστική η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο Μουρίνιο κόντρα στις προβλέψεις επέλεξε τον Εσιέν στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Αρμπελόα που δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Και αυτή η έκπληξη, φάνηκε να του βγήκε, αφού ο Εσιέν έκανε τα πάντα. Έκοβε, μοίραζε σωστά και μάλιστα έδωσε και "πάρε-βάλε" γκολ στον Μπενζεμά στο δεύτερο γκολ της βασίλισσας. Η Γαλατά προσπάθησε αρκετά, και στην αρχή του ματς έδειχνε να το ισορροπεί. Η κατοχή μπάλας όμως δεν της έφτασε και νωρίς νωρίς στο 10ο λεπτό δέχεται το πρώτο τέρμα. Η μπάλα στον Οζίλ (που ήταν εκ των κορυφαίων), εξαιρετική κάθετη στον Ρονάλντο και αυτός με πολύ όμορφη λόμπα, γράφει το 1-0. Ωστόσο, η Γαλατά μετά το γκολ προσπάθησε να απειλήσει, κυρίως με μακρινά σουτ, αφού η άμυνα της Ρεάλ λειτουργούσε εξαιρετικά, με τον Βαράν σε πολύ καλή μέρα. Η Γαλατά πάντως, μπορεί να έχει πολλά παράπονα από το διαιτητικό team για τη φάση του Κεντίρα, αφού μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ρεάλ η μπάλα βρίσκει καθαρά στο χέρι του Κεντίρα και θα μπορούσε να δωθεί πέναλτι. Η Ρεάλ έκανε διπλασιασε τα τέρματα της μετά από ωραία σέντρα του Εσιέν από τα δεξία. Η μπάλα πήγε ψηλά, υπήρχε ασυνεννοησία των αμυντικών της Γαλατά και η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά που στόπαρε και πλάσαρε άψογα τον Μουσλέρα. Η ομάδα της Τουρκίας απείλησε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου με πολύ καλά σουτ των Ντρογμπά και Έμπουε, αλλά χωρίς να έχουν αποτέλεσμα.
     Στην επανάληψη η Ρεάλ έδειχνε να κατεβάζει λίγο τις στροφές, χωρίς όμως να σταματάει να κυνηγάει το τρίτο γκολ που θα την έφερνε με το ένα πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Τερίμ και πάλι προσπάθησε αρκετά να απειλήσει αλλά ήταν σαν να έλειπε κάτι από την ομάδα. Λίγο το ποδοσφαιρικό θράσος, λίγο η φανέλα και εννοείται η ποιότητα των Μαδριλένων ήταν ικανά να τελειώσουν τους Τούρκους στο 73' με στημένη φάση. Το φάουλ εκτελέστηκε από σχετικά μακρινή απόσταση από τον Τσάμπι Αλόνσο, γεμίζοντας στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Εκεί βρέθηκε μόνος του ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν (είχε περάσει 10 λεπτά πριν αλλαγή στην θέση του σκόρερ Μπενζεμά) και με άψογη κεφαλιά "εκτέλεσε" τον Μουσλέρα. Τα τελευταία λεπτά έδειχναν να είναι διαδικαστικά και για τις δύο ομάδες. Από την μία η Γαλατά έδειχνε να μην μπορούσε να αντέξει το ρυθμό των Ισπανών και από την άλλη η Ρεάλ δεν είχε λόγο να κουραστεί ιδιαίτερα παραπάνω, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης όμως η Ρεάλ έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να απειλήσουν, αφού ο Τσάμπι Αλόνσο ανέτρεψε τον Ντρογκμπά ακριβώς έξω από την περιοχή. Το γκολ δεν ήρθε και έτσι έληξε ο αγώνας για τον πρώτο γύρο τον προημιτελικών του Champions League.
     Κατά την άποψή μου πάντα σήμερα επιβεβαιώθηκαν δύο πράγματα. Ο τίτλος του φαβορί για την Ρεάλ Μαδρίτης και ο τίτλος του "SPECIAL ONE" για τον Ζοζέ Μουρίνιο. Το ότι θα επικρατούσε η Ρεάλ, όλοι λίγο πολύ το περιμέναμε. Το θέμα ήταν πια θα ήταν η αντίσταση της Γαλατά και αν θα μπορούσε να κρατήσει τους Μαδριλένους εκτός περιοχής (όχι ότι δεν μπορούν να απειλήσουν από κει). Ο Ζοζέ Μουρίνιο σήμερα απέδειξε κατά τη γνώμη μου γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Και θα το εξηγήσω παρακάτω.
     Αρχικά επιλέγει για το δεξί άκρο της άμυνας τον Εσιέν αντί του Αρμπελόα ενώ ο δεύτερος είναι ο κατ'εξοχήν βασικός δεξιός μπακ. Ο Εσιέν δικαίωσε τον Μουρίνιο αφού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε τα πάντα και αμυντικά και επιθετικά, με αποκορύφωμα την ασίστ στον Μπενζεμά για το 2-0. Ο δεύτερος λόγος που το λέω αυτό είναι η αλλαγή του Μπενζεμά σχετικά νωρίς (64') και ενώ ο Γάλλος πήγαινε πολύ καλά αν εξαιρέσουμε και το γκολ του. Με το που βάζει τον Ιγκουαΐν στο παιχνίδι δείχνει να φρεσκάρει την ομάδα και αυτός εξαργυρώνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του σκοράροντας 10 λεπτά μετά από την είσοδό του. Μετά βγάζει ίσως τον κορυφαίο παίκτη του ματς, τον Οζίλ και βάζει τον Μοντριτς. Ο Οζίλ όπως ήταν λογικό καταχειροκροτήθηκε στο 80' κατά την έξοδό του. Ο Μόντρις έδειξε και αυτός ότι σαν αλλαγή δίνει τρομερές ανάσες στο κέντρο και πάλι πήγε να γίνει επικίνδυνος με καλό σουτ λίγο πριν το τέλος. Για το τέλος άφησα την μη παρουσία του Πέπε στο κέντρο της άμυνας που την θέση του πήρε ο Βαράν που ήταν από τους διακριθέντες του ματς κόβοντας ουκ ολίγες φορές τις επιθέσεις της Γαλατά και του πάντα επικίνδυνου Ντρογκμπά. Ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Πέπε στο 85ο λεπτό σε θέση κόφτη ακριβώς μπροστά από τα δύο στόπερ και έτσι έβαλε λουκέτο στις επιθέσεις της Γαλατά.
     Για την ιστορία, ο Φελίπε Μέλο της Γαλατά ίσως να έπαιρνε το βραβείο του MVP για μένα, αν η ομάδα του δεν έχανε με 3-0. Ήταν ότι καλύτερο είχε η τούρκικη ομάδα σήμερα στο γήπεδο, αφού έκανε αμέτρητα χιλιόμετρα, έκοβε τα πάντα, άνοιγε το παιχνίδι (θυμάμαι μόνο μία λάθος πάσα του σε όλο το ματς στο 80'), και είχε και 7 ή 8 τελικές προσπάθειες για γκολ. Τι άλλο να ζητήσεις από το αμυντικό σου χαφ;;;; Στους διασωθέντες της Γαλατά ο Άλτιντοπ του πρώτου ημιχρόνου και ο στόπερ Νουνκέ.

11άδες ομάδων:


ΡΕΑΛ: (Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Κοεντράο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Εσιέν, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Ρονάλντο, Οζίλ (80' Μόντριτς), Ντι Μαρία (85' Πέπε), Μπενζεμά (65' Ιγκουαΐν)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: (Τερίμ): Μουσλέρα, Έμπουε, Νουνκέ, Καγιά, Ριέρα (83' Αμραμπάτ), Ινάν, Φελίπε Μέλο, Αλτιντόπ (78' Μπουλούτ), Σνάιντερ (46' Γκοκχάν Ζαν), Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Share this article :

0 σχόλια:

Φόρμα Σχολίων

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2013. CySports365 - All Rights Reserved