Γεντί Kουλ(ό).....

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

     Έπεσε ο ένας από τους πυλώνες στο γήπεδο του Ο.Φ.Η. "Γεντί κουλέ" στο Ηράκλειο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές και φυσικά πολλά ερωτηματικά.

     Είναι πραγματικά από τις φορές που λες πως ευτυχώς που έβαλε το χέρι της η Παναγία γιατί βλέποντας την φωτογραφία από την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του Ηρακλείου και συνυπολογίζοντας πως κάθε Δευτέρα σε αυτό το σημείο γίνεται λαϊκή αγορά, δεν έχεις αμφιβολία πως περί θαύματος πρόκειται, που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.
     Ήταν δέκα η ώρα το πρωί όταν ο πυλώνας που βρίσκεται έξω από την θύρα 6 του γηπέδου, προφανώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πόλη, "ξεριζώθηκε" και έπεσε προκαλώντας ζημίες σε τέσσερα αυτοκίνητα και σε μία πρόσοψη παρακείμενης πολυκατοικίας. Κανείς δεν τραυματίστηκε αφού λόγω της αργίας και η λαϊκή αγορά που κάθε Δευτέρα βρίσκεται σε αυτό τον δρόμο δεν έγινε και δεν υπήρχε κόσμος σε αυτό το σημείο. 
     Τα ερωτηματικά φυσικά είναι πολλά αφού δεν νοείται γήπεδο της Super League  να παθαίνει τόσο σοβαρή ζημιά με σημαντικότατο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, λόγω ισχυρών ανέμων. Η μερική εξήγηση δόθηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η. Βασίλη Ξημέρη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ραδιοφωνικός σταθμός Novasport-fm, δήλωσε πως η τελευταία συντήρηση του γηπέδου έγινε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 (!) και άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την Περιφέρεια Κρήτης και τις αρμόδιες αρχές που δίνουν άδεια χρήσης.
     Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Novasport-fm και τον δημοσιογράφο Θέμη Λιουδάκη.

-Για την πτώση του πυλώνα ηλεκτροδότησης του γηπέδου "Θ. Βαρδινογιάννης" που έγινε σήμερα: «Σταθήκαμε τυχεροί που δεν είχαμε θύματα. Πραγματικά ήταν θαύμα και πιστεύω πως έβαλε το χέρι της η Αγία Βαρβάρα που η εκκλησία της είναι κοντά στο γήπεδο. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως αυτό συνέβη μετά από δυνατούς ανέμους και πολλά μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες». 

-Για το που αποδίδει τις ευθύνες: «Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Το “Γεντί Κουλέ” είναι ένα παλιό γήπεδο, όπως του ΠΑΟΚ και του Άρη, με αποτέλεσμα να μην έχουν άδειες καταλληλότητας, ενώ θα έπρεπε να έχουν. Αυτή, όμως, την ζητάει ο χρήστης του γηπέδου, δηλαδή η ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης, κάθε χρόνο υπογράφεται ένα συμφωνητικό ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη με το τελευταίο να έχει υπογραφτεί στις 15 Ιανουαρίου 2013. Έτσι, η ευθύνη της συντήρησης βαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ ΟΦΗ. 
Ο Ερασιτέχνης δεν έχει καμία ευθύνη για την συντήρηση, αλλά δεν έχει κιόλας την οικονομική δυνατότητα για να την πραγματοποιήσει. Βέβαια, ευθύνη έχει η περιφέρεια Κρήτης που δεν παρείχε άδεια καταλληλότητας, αλλά και η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και η Αστυνομική Διεύθυνση, αφού πριν από κάθε αγώνα δίδεται άδεια διεξαγωγής και από τις τρεις συγκεκριμένες αρχές». 


-Για το πότε είχε γίνει η τελευταία συντήρηση: «Είχε γίνει το καλοκαίρι του 2004, επειδή τότε το “Γεντί Κουλέ” είχε ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».                                                                                                                    (πηγή:sport-fm.gr)


     Πραγματικά ας ελπίσουμε να ληφθούν σοβαρά μέτρα και να γίνει εμπεριστατωμένος έλεγχος σε όλα τα στάδια, όλων των κατηγοριών γιατί ο κίνδυνος να υπάρξουν και τραυματισμοί, εκτός από υλικές ζημιές, είναι ορατός.
     
Share this article :

0 σχόλια:

Φόρμα Σχολίων

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2013. CySports365 - All Rights Reserved