Ανάπτυξη στα δεξιά...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μετά από πέντε χρόνια αριστερής κυβέρνησης, η Κύπρος στον πρώτο γύρο εκλογών στις 17 Φεβρουαρίου έδωσε την πρωτιά στο δεξιό κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη,το οποίο υποστηρίζει θερμά την υπογραφή του μνημονίου, με 45,3%.
Έχει παρατηρηθεί πως σε περιόδους μεγάλων κρίσεων(οικονομικών, κοινωνικών ή πολιτικών) ο λαός στρέφεται στα άκρα, παρ'όλα αυτά εξακολουθεί να μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως μετα από εμφανή και λυπηρά παραδείγματα χωρών που υπέγραψαν οικονομικά μνημόνια και δεν πλησίασαν καν την ανάπτυξη , ο λαός της Κύπρου έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες σε αυτό!
Οι εικόνες των νέων παιδιών να φωνάζουν συνθήματα με σημαίες στα χέρια έξω από τα γραφεία των κομμάτων και να τρέχουν να συγχαρούν τον Αναστασιάδη με πλατιά χαμόγελα ευχαρίστησης μετά τη μεγάλη βραδιά, ανήκουν σίγουρα σε άλλες εποχές και καθόλου δεν συνάδουν με την τωρινή κρίσιμη κατάσταση της χώρας.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως οι Κύπριοι πολίτες έχουν μεν παρακολουθήσει την κατάσταση της Ελλάδας(πως θα μπορούσαν διαφορετικά,άλλωστε;) αλλά τρέφουν μια ελπίδα πως αυτοί θα αποτελέσουν την εξαίρεση του κανόνα που θέλει τα κράτη που υπογράφουν μνημόνια να καταδικάζονται μετα σε ανεργία, παράλογη φορολογία, φτώχεια και εξαθλίωση, οι υποψήφιοι ηγέτες δεν γνωρίζουν την αλήθεια;
Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε ήδη για ανάπτυξη, προκύρηξη νέων θέσεων εργασίας και επ ουδενί για επι πλέον φορολογία, απολύσεις ή μείωση μισθών.Έπεισε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας(σαν άλλος Αντώνης Σαμαράς) πως στη δεξιά βρίσκεται η λύση, η ευμάρεια και η εξασφάλιση του λαού.
Πως αλλιώς, θα μου πείτε.
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω!
Θεωρώ πως αν έβγαινε κάποιος(απο οποιοδήποτε κόμμα) και μιλούσε με ειλικρίνεια και σύνεση, με επιχειρήματα ρεαλιστικά και προπάντων με ταπεινοφροσύνη, θα είχε τον κόσμο με το μέρος του!Αν κάποιος είχε το θάρρος να προϊδέασει τους πολίτες της Κύπρου για το τι θα επέλθει μαζί με τα νέα μέτρα της Τρόικας, να τους προειδοποιήσει για το τι πρόκειται να αλλάξει ριζικά πλέον στις ζωές τους, θα έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και σίγουρα εμπιστοσύνης! Ακόμα κι αν ωφελεί προσωρινά τον κ. Αναστασιάδη να σιωπά ως προς τα σοβαρά και να μοιράζει υποσχέσεις που δεν θα μπορέσει να κρατήσει, το μέλλον του θα είναι το ίδιο με του κ. Σαμαρά. Πρωθυπουργός σε μια νεκρή χώρα.


Άρθρο: Νατάσσα Αναγνώστου
Share this article :

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ! ΠΡΙΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΙΡΑ! ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2013. CySports365 - All Rights Reserved