Άγγιξε το θαύμα αλλά...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

     Ματς για γερά νεύρα έγινε απόψε στο Anfield με την Λίβερπουλ να φτάνει κυριολεκτικά μία ανάσα από την τεράστια ανατροπή. Μία Λίβερπουλ που θύμισε λίγο Λίβερπουλ της "παλιάς σχολής", με περίσσιο πάθος από τους παίκτες και με έναν συγκινητικό λαό στο πλευρό της.Τελικά νίκησε με 3-1 αλλά δεν έφτανε. Η Ζενίτ ήθελε να κρατήσει το πολύτιμο 2-0 του πρώτου αγώνα, όμως η Λίβερπουλ αναζητούσε 3 γκολ για να ανατρέψει το σκορ. Άλλωστε το είχε δηλώσει και ο αρχηγός της, Στίβεν Τζέραρντ, μεσοβδόμαδα "Μπορούμε την ανατροπή με τον κόσμο μας στο πλευρό μας." Και δεν έπεσε έξω. Ο κόσμος έσπρωχνε ασταμάτητα την Λίβερπουλ, ενώ το "You Never Walk Alone" αντηχούσε στο γήπεδο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο και ας είχαν όλα τελειώσει. 
     Ο αγώνας στα πρώτα λεπτά ήταν κυρίως αναγνωριστικός και για τις δύο ομάδες. Πρώτα η Ζενίτ (6') και αμέσως μετά η Λίβερπουλ (7') , απείλησαν με σουτ των Χουλκ και Χέντερσον αντίστοιχα. Μέχρι την φάση του 19', όπου ο Τζέιμι Κάραγκερ κάνει απίστευτο λάθος σε γύρισμα προς τον Ρέινα και βρίσκει αέρα. Το λάθος εκμεταλλεύτηκε ο Χουλκ που ανενόχλητος έκανε το 0-1 για την Ζενίτ και ανάγκασε την Λίβερπουλ να βγει μπροστά και να κυνηγήσει τα 4 γκολ που πλέον χρειαζόταν. 9 λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ θα ξαναμπεί στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 1-1  με απεθείας εκτέλεση φάουλ του "σπεσιαλίστα" φέτος Σουάρεζ. Τον βοήθησε βέβαια και λίγο το κακό "άνοιγμα" του τοίχους της Ζενίτ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η ώρα περνούσε, η Λίβερπουλ πίεζε αλλά η Ζενίτ έδειχνε να μπορεί να αντέξει. Ο Άλλεν όμως είχε διαφορετική άποψη αφού στο 43' έκανε το 2-1 μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και κοντινό πλασέ, δίνοντας ελπίδες στους φίλους της ομάδας του. Έτσι τελείωσε το ημίχρονο.
     Μετά την ανάπαυλα η Λίβερπουλ ξαναμπήκε αγχωμένη στο γήπεδο χωρίς ωστόσο να απειληθεί. Για την φάση του 50' οι παίκτες του Ρότζερς μπορούν να διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Χούμποτσαν μετά από προσπάθεια του Σουάρεζ. Ότι δεν έγινε στο 50' έγινε στο 59', όταν και πάλι ο Σουάρεζ σημείωσε ένα απευθείας φάουλ σπάνιας ομορφιάς, κάνοντας το 3-1 με τους Ρώσσους πραγματικά να παγώνουν! Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη για την Λίβερπουλ μέχρι και το τελευταίο λεπτό με την Ζενίτ να έχει ρόλο κομπάρσου μέσα στο γήπεδο. Η μόνη της καλή ευκαιρία ήρθε στο 67' με ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον Χουλκ να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Ρέινα. Η Λίβερπουλ έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση , στο 71' με τον Τζέραρντ και στο 75' με τον Σέλβι, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. 
     Το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του με την Λίβερπουλ να μένει από ανάσες στα τελευταία λεπτά  και να χάνει την πρόκριση που αντικειμενικά θα μπορούσε να είχε πάρει. Το στοιχείο που κρατάμε είναι η συγκίνηση και η αγωνία που μας πρόσφερε η ομάδα θυμίζοντας σε όλους πως παίζει μία μεγάλη Λίβερπουλ (έστω και κατά διαστήματα), και φυσικά ο κόσμος , που κάθε ομάδα θα τον ζήλευε. Η Ζενίτ είναι στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ...


Άρθρο: Μάνος Ραγκούσης
Share this article :

0 σχόλια:

Φόρμα Σχολίων

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2013. CySports365 - All Rights Reserved