ΘΛΙΨΗ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ(;)-ΑΠΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

     Ψάχνω λόγια για να περιγράψω μια απίστευτη Κυριακή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια Κυριακή που το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή, μπορεί να σου προσφέρει σε λίγες ώρες τόσα έντονα συναισθήματα. 

   
 Βλέπω το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αλλά όλοι όσοι είμαστε εκεί ομόφωνα συμφωνούμε πως σε κάποιο άουτ, κάποιο τραυματισμό, θα ρίχνουμε κλεφτή και γρήγορη ματιά στο πραγματικά μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, της Α.Ε.Κ. με τον Πανθρακικό. Το λάπτοπ είναι δίπλα να μας ειδοποιήσει αν κάνει αλλάξει στο Μαρούσι. Πρώτη ένδειξη δίπλα στο ματς "Προσωρινή Διακοπή". Το ανακοινώνω στην παρέα και αμέσως το κανάλι αλλάζει. Όλοι σκεφτόμαστε πως σίγουρα αν η εξέλιξη για την Α.Ε.Κ. δεν είναι καλή δεν θα είναι και για το παιχνίδι. Λίγο αργότερα ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του "γκοοοοοοοολ" από τον υπολογιστή και η ένδειξη "ΓΚΟΛ" δίπλα στην ομάδα της Θράκης. Το κανάλι αλλάζει γρήγορα, όπως γρήγορα φεύγουν όλοι παίχτες και προπονητές για τ΄αποδυτήρια. "Παιδιά η Α.Ε.Κ. έπεσε" λέω αρκετά μαγκωμένα. Το ίδιο ένιωσα και χθες που το είπα, το ίδιο νιώθω και τώρα που το γράφω...Θλίψη! Όχι οίκτο. Η Α.Ε.Κ. είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να την λυπάσαι. Είμαι σίγουρος πως θα σηκώσει τον δικέφαλο αετό ψηλά σύντομα αλλά μόνο αν διώξει τον καρκίνο που έχει μέσα της. Γιατί όσο και να ήταν λάθος ο Τριτσώνης, ειδικά όταν πριν λίγο καιρό σε ανάλογο περιστατικό το παιχνίδι της Βέροιας με τον Άρη είχε τελειώσει έστω κακήν κακώς, όσο και να λέμε πως το χθεσινό ματς της Α.Ε.Κ.θα χανόταν, αν και ποτέ δεν χάθηκε παιχνίδι με τουλάχιστον 10 λεπτά υπόλοιπο, ένα πράγμα θα λέω...την Α.Ε.Κ. την ρίξανε αυτοί οι 100 που μπήκαν μέσα και έκαναν τι; Θέλω πολύ να μάθω τι ήταν αυτοί; Γιατί Αεκτζήδες δεν ήταν σίγουρα! Τι ακριβώς πρόσφεραν στην Α.Ε.Κ. Από που προήλθαν αυτοί;Από ποια θύρα έφυγαν;Δεν τους γνωρίζει κανείς; Σήμερα, αν και δεν έχω καταφέρει να μιλήσω στο τηλέφωνο μαζί του παρά μόνο με μηνύματα, που να βρει και αυτός κουράγιο, ο αδερφικός μου φίλος μου έστειλε πως νιώθει σαν να έχει χάσει άνθρωπο δικό του. Διαφωνώ, όχι για το βαρύγδουπο της δήλωσης του γιατί αυτό το νιώθω απόλυτα φυσιολογικό, αλλά γιατί φιλαράκι μου δεν πέθανε η Α.Ε.Κ. χθες, απλά θα βαδίζει προς την αιωνιότητα από το δύσκολο μονοπάτι της ζωής. Από αυτό που μόλις το περάσεις θα νιώσεις πιο δυνατός, θα νιώσεις ανίκητος.
   
Από την άλλη η ζωή σου δίνει χαμόγελο στην πίκρα. Ναι δεν το κρύβω χαμογέλασα χθες. Ο Παναθηναϊκός θύμιζε κάτι από ομάδα. Καλή; Όχι πάντως τραγική ή κακή. Σ' ένα παιχνίδι βέβαια που σε αγώνες πρωταθλήματος δεν θα κάνεις πάνω από 3-4, με αμυντική κατεύθυνση αλλά και πίεση στα 3/4. Δεν μπορείς δηλαδή να παίξεις έτσι στους εντός έδρας αγώνες, εκεί που οι πράσινοι είχαν τραγική επίδοση φέτος. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε μετά από αυτή την εμφάνιση; Να είμαστε χαρούμενοι; Μα δεν βγήκαμε καν Ευρώπη. Να κλαίμε; Μα δεν βλέπεις τι γίνεται στην Α.Ε.Κ.; Ποιος εγγυάται πως δεν θα είμαστε στην ίδια θέση αύριο; Ένα ματς σαν και αυτό μπορούν να σου βάλουν τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα. Τίποτα παραπάνω όμως. Ο δρόμος που πρέπει να καλύψει η ομάδα για να φτάσει στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Π.Α.Ο.Κ. είναι πολύ μεγάλος.
     Κερδίζεις το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία των πρωταθλημάτων. Έχεις τόσους πόντους διαφορά από τον αιώνιο αντίπαλό σου. Έχεις κάνει την προσπάθεια σου στην Ευρώπη. Πας να πάρεις και το νταμπλ. Θεέ μου και γιουχάρεις προπονητές,παίχτες, πρόεδρο και εγώ δεν ξέρω τι; Μάλιστα!Παρακαλώ μια υπενθύμιση!Σε ποιο πρωτάθλημα παίζει ο Ολυμπιακός; Από πότε πρέπει να βάζει 6 γκολ σε κάθε ματς, να συντρίβει τα πάντα στο διάβα του και να πηγαίνει τουλάχιστον στα ημιτελικά του champions league; Είστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά όχι η μοναδική!!! Ο Ολυμπιακός έχει την ιστορική ευκαιρία να σπάσει όλα τα ρεκόρ κατακτήσεις πρωταθλημάτων και να πάει να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση ενός τροπαίου που κάθε ελληνική ομάδα θα ζήλευε...του Ευρωπαϊκού και αντί αυτού, είναι καζάνι έτοιμο να εκραγεί!
   
Αυτή ήταν σίγουρα μια ποδοσφαιρική Κυριακή που δεν θα ξεχάσω ποτέ και η ιστορία θα δείξει ποια από τις ομάδες έλαβε το μήνυμα. Γιατί να θυμάστε πως η ιστορία απλά καταγράφει, οι άνθρωποι την διαμορφώνουν!!!
Share this article :

0 σχόλια:

Φόρμα Σχολίων

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2013. CySports365 - All Rights Reserved