Θα ξαναβρεί τον δρόμο της..

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

     Το χθεσινό παιχνίδι της εθνικής ανήκει στην κατηγορία των αγώνων που δεν μπορείς να αναλύεις επί ώρες, τουλάχιστον κατά την γνώμη μου. Οι Βόσνιοι ανώτεροι σε όλο το ενενηντάλεπτο, κατατρόπωσαν την εθνική ομάδα και η παρουσία του Καρνέζη ήταν εκείνη που κράτησε το σκορ σε σχετικά αξιοπρεπές επίπεδο. Ήταν μια άλλη εθνική αυτή χθες στην Ζένιτσα. Καμία σχέση με αυτά που μας είχε συνηθίσει. Οφείλω σε αυτό το σημείο να ομολογήσω ότι παρακολουθώντας στο ξεκίνημα το παιχνίδι είχα και εγώ μια σιγουριά, η οποία έγινε χαλαρότητα ακόμα και μετά το 1-0. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι ακριβώς τα ίδια συναισθήματα είχαν και οι διεθνείς.. "έλα μωρέ σε ματς τελικούς πάμε καλά συνήθως δεν πρόκειται να χάσουμε" για αυτό και μετά το 1-0 την ομάδα την πιάνει μια ανεξήγητη κατάσταση ναυαγίου, που περιγράφετε ανάγλυφα στην φάση που γίνεται το πέναλτι αφενός, και στην αστεία αντίδραση της άμυνας μετά την απόκρουση του Καρνέζη, αφετέρου.
      Ευθύνες από τον πάγκο σαφώς και υπάρχουν. Γιατί δηλαδή αποφασίστηκε η χρήση διαφορετικού συστήματος σε ένα τέτοιο παιχνίδι;  Γιατί απέναντι στον ποιο επικίνδυνο παίχτη των βόσνιων βρέθηκε ο Αβραάμ που ήταν φανερά ανέτοιμος και τον χάνει σχεδόν σε όλο το παιχνίδι; Άποψη μου επίσης είναι ότι ίσως έπρεπε να παίξει ο Μανιάτης σε αυτό το παιχνίδι που είχε ειδικές απαιτήσεις. Ακόμα μια δίκη μου ένσταση έχει να κάνει με την μη κλήση του Αθανασιάδη στην εθνική και την μη χρήση του Μήτρογλου. Ο πρώτος έχει πετύχει φέτος 12 γκολ ο Μήτρογλου από την άλλη 8. Συγγνώμη, αλλά το θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια να μην παίζουν έστω για λίγο ή έστω ένας από τους δύο.
     Και κάπου εδώ εγώ αφήνω τον Σάντος, άλλωστε είπαμε ότι και οι ίδιοι οι παίχτες έδειχναν σαφώς κατώτεροι των γηπεδούχων στο γήπεδο. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ακριβώς ίδια εικόνα παρουσιάσαμε και με τους Σλοβάκους (το παιχνίδι ήταν ένα σλοβακικό μονότερμα αν θυμάστε, και κάναμε την απόλυτη κλοπή από το πουθενά με τον Σαλπιγγίδη), ενώ και στο φιλικό με την Ελβετία η εικόνα ήταν μέτρια έως απογοητευτική. Δεν μπορώ να πω όμως ότι με ανησυχεί κάτι άλλο. Ψυχραιμία θέλει απλά και νομίζω το τρένο θα ξαναμπεί στις ράγες. Τέτοια εποχή ήταν πριν από κάποια χρόνια που φάγαμε το γερό χαστούκι από τους Τούρκους· εκείνο το 1-4 που συνδυάστηκε από ένα σωρό ανοησίες από πλευράς του καθένα που έβγαινε να αφορίσει τον Ρεχαγκελ (τότε) και την εθνική, ήρθαν μετά και τα εθνικιστικά ότι χάσαμε παραμονή 25ης Μαρτίου από τους Τούρκους με τέσσερα κλπ κλπ. Ανοησίες! Στο τέλος του μαραθώνιου τερματίσαμε πρώτοι και μάλιστα κλειδώσαμε την πρωτιά με νίκη στην Πόλη με 0-1 και όλοι αυτοί αναγκάστηκαν σε μεγαλωπρεπέστατες "κωλοτούμπες".
     Στο σήμερα όμως, η πρώτη θέση πια δείχνει να απομακρύνεται, ειδικά αν οι Βόσνιοι συνεχίσουν έτσι. Εμείς νομίζω την δεύτερη δεν την χάνουμε αρκεί να είμαστε σοβαροί στα εναπομείναντα παιχνίδια και να βελτιωθούμε σαν εικόνα σε σχέση με τα τελευταία που χουμε δει. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που μας έστειλε πριν τρία χρόνια στο δεύτερο μουντιάλ της ιστορίας μας, τα μπαράζ δηλαδή, εκεί που θα χρειαστεί και στην κλήρωση βέβαια (έτσι όπως πάνε τα πράγματα στους άλλους ομίλους) αρκετή τύχη, πέρα από το χθεσινό. Στο χέρι της εθνικής είναι ακόμη η τύχη της. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως τελικά η χθεσινή απογοήτευση κάνει και καλό· μας κόψει λίγη από την σιγουριά χαλαρότητα που αναφέραμε στην αρχή και που μας έκανε το κακό χτες.

Twitter Ν.Ν
Share this article :

2 σχόλια:

  1. re paidia, oloklhro arthro kai pouthena to teliko skor!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε ανώνυμε, το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι post-game! το ακριβώς προηγούμενο άρθρο όμως είναι post-game [Βραζιλία μέσω μπαράζ... (VIDEO)]--> http://cysports365.blogspot.com/2013/03/vosnia-ellada_23.html
      Εκεί τα γράφει όλα! αυτό είναι άρθρο-σχόλιο!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2013. CySports365 - All Rights Reserved